Klapien käsittely säkeissä

 

Vältät turhat rukkasenjäljet.  

Onhan se totta, että on nopeampaa tehdä polttopuu suoraan maahan kasalle, mutta mietippä tätä…

NÄIN SE ON EHKÄ ENNEN MENNYT

Teet yleensä ehkä polttopuut kevättälvella kevätauringon pastaessa pikkupakkasella, mikäs sen mukavampaa kun homma kulkee ja klapikasa syntyy hetkessä metsänreuaan. Hait rangat kun metsässä pääsi puunhakkuuseen, koneiden uppoamatta kesällä niin pehmeään metsäpohjaan.  No nyt sinulla on 10kuution kasa puita tehtynä sopivaksi katsomaasi paikkaan, fillis on hyvä, siinä oli tekemisen meininkiä.

Muutama kuukausi myöhemmin…palaat juhannuskoivuja hakiessasi tekemällesi kasalle. Lähes metrinen heinikko ympäröi klapikasaa. Toukotöiden kiireessä kasa jäi peittelemättä, puut ovat harmaantuneet pinnastaan. No on ne puut kuivaneet, ainakin pinnasta kilahtaa mukavasti kun kalautat klapeja yhteen. Alat miettimään miten saisit klapit siirrettyä siitä mettänrajasta lähemmäksi pannuhuonetta. Olit ehkä ajatellut myydäkkin muutaman kuution. Olisko Juhannusvieraista pinoamistalkoisiin? Soittokierroksen jälkeen toteat, ettei niitä kaupunkilaishienohelmoja saa rämpimään itikoiden ja punkkien keskelle heinikkoon…wood_pile9

Traktorin etukuormaajan kauhalla rupeat sitten kauhomaan kasaa peräkärryyn, Talikkokauhalla homma sujuisi paremmin…Kauhoessasi huomaat, että kevään kovat sateet ovat pehmentäneet maata, ja alimmat klapit ovat aivan märkiä ja mutaisia. Noo -kyllä ne omassa pesässä vielä palaa…huomaat ajattelevasi. Ajat perävaunun kanssa takaisin talolle, kippaat kuorman pihanurmikolle jottei se ole muun toiminnan tiellä. Emäntähän riemastuu tästä suunnattomasti. Tiuskaset jotain vastauksesksi ja rupeat keskittymään juhannusjuomiin.

Kuluu viikko juhannuksesta, emäntä lapsien kanssa ovat kuution kaksi saaneet hammasta kiristäen pinottua talon seinustalle. Sinua alkaa suunnattomasti ärsyttämään ruohonleikkuun tiellä olevat irtoklapit, kenties hajotit jo yhden ruohonleikkurinterän ajasessasi yhden sylistä pudonneen klapin yli.

No näppäränä kaverina haet traktorin, ja kauhallinen kerrallaan aloitat siirtämään puita liiteriin. Tottakai kostean juhannuksen jäljiltä nurmikko on pehmeä, ja jälki nurmikolla on sen mukaista. Kerran kauhaset liian syvältä ja pääset nurmikonpaikkauspuuhiin. Ruskea läikkä nurmikolla muistuttaa pois kannetusta klapikasasta vielä muutaman viikon jälkeen. Emäntä muisti vielä kiittää roskakasasta joka kasasta jäi. Nekin olisivat olleet oivaa sytykettä ilman maakosketusta. Peruuttaessasi liiteristä pois hälppäsit vielä traktorilla ovenpielen mukaasi…Noh onneksi on sentään vakuutukset. Tässävaiheessa keväinen hyvä fiilis tehokkaasta klapinteosta on kaukainen muisto vain…

 

KLAPISÄKKIEN KÄYTÖLLÄ LÄHES KAIKKI ON HELPOMPAA!

 
Metsän reunasta säkkien tuominen pihapiiriin on helpompaa, kuin se kuuluisa heinänteko. Nostolenkeistä tai alapuolelta lavan kanssa klapisäkki matkaan, ja lähelle klapin loppukäyttäjää, suoraan tulipesään…Klapihommien hyvä fiilis saa jatkua koko vuoden!

Puut pysyvät säkissä ilman peitettäkin parempina  ja kuivuminen on tehokkaampaa.  Voit tehdä puita muulloinkin kun kevättalvella, sillä hyvin tuulettuvissa säkeissä klapit kuivuvat hyvissä olosuhteissa ympäri vuoden. 
Tiheäsilmäinen hengitävä verkkomateriaali suojaa sateelta ja lumelta mahdollistaen silti tehokkaan läpituuletuksen.
Nostolenkeillä varustettuja säkkejä käyttäessä et tarvitse myöskään mittatarkkaa säkitystelinettä etkä arvokkaiksi käyneitä EURO tai FIN-lavoja (puut kuivuvat kyllä huomattavasti paremmin irti maasta) Mallistomme suhteellisen matalat klapisäkit pysyvät pystyssä ja ryhdissään käyttöpaikalle / asiakkaalle saakka.

Muista, että asiakas on tyytyväinen saadessaan klapit säkitettynäKlapisäkki siistinä, valmiiksi pakattuna ja mitattuna eränä.
Panttisäkkien käyttö sitouttaa asiakkaan mukavasti puutoimittajaan…Klapisäkeissamme on upeat polttopuunmyyntiä tukevat tyylikkäät ”Kotimainen puu lämmittää”-printit. Säkeissä on myös  yläreunaa ommeltu tuotetietolaput, joihin polttopuumyyjä voi merkata vaikka yhteystietonsa.
Säkki ei kuitenkaan estä sinua ajamasta siihen ovenpieleen, joten vakuutuksia tarvitaan edelleen (:

Olemme alan pioneerejä, säkkimme on pohjoismaiden kopioiduimpia!
Pyrimme aina kehittämään tuotteitamme eteenpäin. Jos sinulla on ideoita säkkien edelleen kehittämiseksi ota reilusti yhteyttä. Kuuntelemme asiakkaitamme ja otamme vinkistä vaarin!

Tervetuloa asiakkaaksemme !

Klapiterveisin Risto ja Robert Inna Sekä Sami Lehtonen   040-7016008

Karttalinkki